objavljeno 22.08.2019. 13:31:00
PITANJA

Koju ulogu će imati Ivan Perišić u Bayernu?

Situaciju će za Perišića ipak dodatno zakomplicirati dolazak na posudbu iz Barcelone brazilskog reprezentativca Philippea Coutinha

Perišić ima prostora...
Perišić ima prostora... (Agência Brasil / Wikipedia (CC BY 3.0 BR))

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić zamijenio je dres milanskog Intera onim FC Bayerna, na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Ovaj transfer je od mnogih, prije svih od strane navijača Bayerna, dočekan s puno upitnika pa i nezadovoljstva, a takav dojam pojačali su i sami čelnici bavarskog kluba priznavši kako Perišić nije bio njihov prvi izbor za tu poziciju.

Odlaskom iz kluba Franka Riberya otvorila se pozicija na lijevom krilu, koju su u Bayernu htjeli popuniti mladim njemačkim reprezentativcem Leroyem Saneom. Međutim, čelnici Manchester Citya odugovlačili su s dogovorom, a Sane je u međuvremenu ozlijedio koljeno i cijeli posao je pao u vodu.

Kako je Kingsley Coman sklon ozljedama, moralo se brzo reagirati i dovesti nekog od preostalih dostupnih igrača koji mogu igrati na toj poziciji, pa je izbor pao na Perišića koji je ovog ljeta proveo puno vremena u Jackpot City Casino Hrvatska. Tridesetogodišnji Omišanin već odavno želi napustiti Inter, u čijem je dresu tek povremeno pružao partije kakve je nekada pokazivao u Bundesligi, pa je povratak u njemački nogomet, gdje je nekada briljirao u dresovima Wolfsburga i dortmundske Borussije, za njega svakako razumna odluka.

Situaciju će za Perišića ipak dodatno zakomplicirati dolazak na posudbu iz Barcelone brazilskog reprezentativca Philippea Coutinha, koji može igrati i u samoj sredini veznog reda iza jednog ili dvojice napadača, ali je ipak dojam kako se najbolje snalazi kad je bliže lijevoj aut liniji.

Prostora će za Perišića možda biti i na desnom krilu, gdje je odlaskom Arjena Robbena u mirovinu Bayern ostao samo na Sergeu Gnabryu. On će priliku za igru definitivno dobiti, garancija tome su i braća Kovač na klupi i njegova kvaliteta, ali ne iskoristi li je na pravi način u prvih nekoliko kola i on i Kovači bi mogli doći na metu navijača i medija, koji bivšeg hrvatskog izbornika i nekadašnjeg veznjaka ovog kluba od početka ne vide kao pravo rješenje za klupu Bayerna.

Ivan Perišić tako igra i za sebe i za Niku Kovača, a za nadati se kako će se situacija razviti na najbolji mogući način, što bi moglo puno značiti i za samu hrvatsku reprezentaciju, u kojoj je Perišić i dalje jedan od ključnih kotačića momčadi izbornika Zlatka Dalića. 

22.08.2019. 13:31:00
http://m.metro-portal.hr/koju-ulogu-ce-imati-ivan-perisic-u-bayernu/120219/