objavljeno 04.06.2019. 21:39:00
MA DA?

Koiko ženama treba do vrhunca?

Jedno istraživanje uspjelo je odgovoriti na pitanje koliko ženama u prosjeku treba da postignu orgazam... pogodite?!

Ima tu posla... :)
Ima tu posla... :) (Arhiva)

Orgazam, onaj ženski, je trajna misterija za muškarce jer je svaka žena drugačija kada je riječ o seksu i o onome što ju uzbuđuje.

Ipak, jedno istraživanje uspjelo je odgovoriti na pitanje koliko ženama u prosjeku treba da postignu orgazam. Radi se o 13 minuta i 25 sekundi. 

U istraživanju je sudjelovalo 645 žena, sve redom su bile udane ilu u dugogdišnjim heteroseksualnim vezama i u dobi od oko 30 godina.

Znanstvenici su od njih zatražili da trenutak prije početka seksualnog odnosa aktiviraju štopericu i zaustave je nakon što svrše. Točku početka mjerenja definirali su kao onu u kojoj žena osjeća intenzivnu želju za seksom.

Svaka šesta rekla je da nikada nije doživjela orgazam tijekom penetracije, dok je kod ostalih najkraće vrijeme postizanja klimaksa bilo 5 minuta  i 42 sekunde, a najdulje 21 minutu.

Devet od deset žena reklo je da više uživaju u seksu kada su "gore" i kada diktiraju tempo.

Istraživanje je trajalo od listopada 2017. do rujna 2018. godine, a osim što je definiralo koliko ženi u prosjeku treba da dođe do klimaksa, pokazalo je i kako njihova dob i status veze ne igraju ulogu u tome. 

Rezultati studije objavljeni su u časopisu Journal Of Sexual Medicine. 

Istraživanje provedeno deset godina ranije na Sveučilištu Genova pokazalo je da muškarcu za postizanje orgazma treba samo šest minuta, ali i da se ženski orgazam sastoji od tri do 15 kontrakcija mišća zdjelice na koje ne možemo svjesno utjecati.

04.06.2019. 21:39:00
http://m.metro-portal.hr/koiko-zenama-treba-do-vrhunca/118854/