objavljeno 30.06.2010. 09:00:00
30. 6. 2010.

Knjiga dana - Alexandro Jodorowsky & Zoran Janjetov: Tehnoočevi 1

Strip... kroz beskrajna prostranstva svemira kreće se ogroman svemirski brod...

Fotografija vijesti

Prvi od dva toma poznatog SF serijala Tehnoočevi scenariste Jodorowskog i crtača, novosađanina, Zorana Janjetova, koji se u Francuskoj proslavio radeći sa čuvenim Jodorowskim na serijalu "Mladost Johna Difoola", nastavku kultnog SF strip serijala "Inkal".

Kroz beskrajna prostranstva svemira kreće se ogroman svemirski brod, čiju posadu, vrhovnog Tehnooca Albina i njegovih 500 000 sljedbenika vrebaju brojne opasnosti. Posadu čini odabrani koji žele da u novoj galaksiji stvore novo društvo u kojemu će zdravi ljudski odnosi biti od veće važnosti nego tehnološki napredak koji je dokinuo humanost.

A neizmjerne su i opasnosti, kako po broju, tako po vrsti, koje vrebaju njegovu posadu, Albina i njegovih 500 000 sljedbenika, ali je zato i njihov cilj više nego vrijedan izlaganja rizicima: posadu tvori cvijet čovječanstva koji želi stvoriti novo društvo u novom svijetu, izbjegavajući sve zamke u koje je rodna galaktika upala.

U rijetkim trenucima odmora od piratskih napada, nepojmljivih oblika života pa i unutrašnjih neprijatelja, Albino pripovijeda svoj život koji započinje strašnim silovanjem i nastavlja se nizom nedaća i patnji i strašnim spoznajama o prirodi zla, no ništa od toga ne uspijeva njegovu dobrotu i altruizam pretvoriti u gorčinu i beznađe.

 

Preveo Goran Marinić

Izdavač: Fibra

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
30.06.2010. 09:00:00
http://m.metro-portal.hr/knjiga-dana-alexandro-jodorowsky-and-zoran-janjetov-tehnoocevi-1/43595/