objavljeno 30.05.2009. 23:01:06

Kirilov party zatvara T-mobile INmusic festival

Makedonski majstor elektronske glazbe zabavljat će posjetitelje na kraju festivala

Fotografija vijesti

Provjereno dobar party makedonskog majstora elektronike i etno glazbe Kirila Džajkovskog i njegovog sastava zatvorit će ovogodišnji T-Mobile INmusic festival, a bend će biti zadužen za zabavu na Noćnom stage-u u kasnim večernjim satima...

Kiril se proslavio samostalnim albumima "Syntethic Theatre", "Homebound" i "Religion & Sex" na kojima kombinira makedonski etno i elektroniku te postao prominentno ime na međunarodnoj glazbenoj sceni. Uz to je poznat i kao skladatelj glazbe za film, televiziju i kazalište te kao osnivač sastava Bastion i nekadašnji član popularnog makedonskog sastava Leb i sol.

Tijekom devedesetih Kiril odlazi u Australiju gdje se počinje baviti etno-elektronikom i eksperimentalnom glazbom, što je rezultiralo izdanjem 'Synthetic Theatre', izvrsno prihvaćenim od strane australskih nezavisnih radijskih postaja. 2000. godine uslijedio je album 'Homebound' na kojem nastavlja donositi fuziju makedonskog etna i elektronike. Album doživljava međunarodni uspjeh, dobiva odlične recenzije u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Japanu, a singl 'Primitive Science' remiksiraju eminentni londonski producenti i Dj-i poput Bushwacka, Subsonic Legacyja i Dreadzonea.

Ovaj cijenjeni makedonski glazbenik, također, potpisuje glazbu za veliki broj filmova i dokumentaraca te za televiziju i kazalište, što mu donosi i nekoliko nagrada. Skladao je glazbu za filmove "Dust" Milka Mančevskog ", "Balcancan" Darka Mitrevskog i "Golemata voda" Ive Trajkova, za koji ujedno i biva nagrađen u kategoriji najboljeg soundtracka na Valencia Film Festivalu 2005. te za brojne kazališne predstave, uključujući i „Proud Flesh" Aleksandra Popovskog i balet „La Capinera" Michele Merola za koji dobiva „Special Music Award" na Purgatorije Mediterranean Theatre Festivalu 2007.

Zadnjih godina Kiril nastupa po Balkanu s bendom koji broji ukupno 11 glazbenika, među kojima i  najbolje makedonske glazbenike iz različitih skupina, poput Leb i Sol, Synthesis, Project Zlust, Makedonske Filharmonije i drugih. Ubrzo se očekuje i izdavanje njegovog najnovijeg albuma „Balkan Electrica" kojeg će, uz već poznate radove, predstaviti publici T-Mobile INmusic festivala!

Sve informacije o T-mobile INmusic festivalu možete dobiti na službenim stranicama festivala:

www.t-mobileinmusicfestival.com

30.05.2009. 23:01:06
http://m.metro-portal.hr/kirilov-party-zatvara-t-mobile-inmusic-festival/18431/