objavljeno 17.06.2013. 15:18:19
PRISM

Kina tvrdi da Snowden nije njihov špijun

Hua je u ponedjeljak rekla da bi se Washington trebao ispričati za špijuniranje interneta i drugih komunikacija u cijelom svijetu

Hong Kong je stao iza Snowdena
Hong Kong je stao iza Snowdena (supportsnowden.org)

Navodi da je bivši američki konzultant Edward Snowden špijunirao za Kinu 'potpuno su neutemeljeni', objavio je u ponedjeljak službeni Peking.

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying komentirala je napise u tisku da je Snowden možda bio obavještajni agent Kine prije nego je pobjegao u Hong Kong. 'Mislim da je to potpuno neutemeljeno', rekla je.

Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney izrazio je takve dvojbe u intervjuu za Fox News u nedjelju navečer, kazavši kako 'to nije mjesto koje bi čovjek odabrao želi li slobodu'. Cheney se stoga zapitao nije li bivši konzultant otprije imao 'veze' s Kinom.

Hua je u ponedjeljak rekla da bi se Washington trebao ispričati za špijuniranje interneta i drugih komunikacija u cijelom svijetu, a što je otkrio 'zviždač' Snowden o programu PRISM.

Snodwen, bivši konzultant američke Središnje obavještajne agencije (CIA) otkrio je prije tjedan dana da američke agencije prikupljaju milijune podataka s internetskih i telefonskih komunikacija iz cijelog svijeta te je u svojoj domovini zbog toga podložan kaznenom progonu.

17.06.2013. 15:18:19
http://m.metro-portal.hr/kina-tvrdi-da-snowden-nije-njihov-spijun/78785/