objavljeno 02.09.2017. 13:30:00
MMM

Kava - sve koristi od čarobnog crnog napitka

Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno da brzinski osvježite izgled kože

Kava je stvarno čudesna
Kava je stvarno čudesna (Shutterstock)

Kava je, naravno, omiljeni jutarnji napitak velikog broja ljudi, no osim što je ukusna, donosi mnoge koristi zdravlju (ako se pije umjereno), a i ljepoti i čistoći doma.

Pa da vidimo što se sve može s kavom - ako ste ljubitelj domaće crne kave, otkrivamo vam 8 fantastičnih načina da maksimalno iskoristite svoju omiljenu kavu.

1. Šalica kave je sastavni dio jutarnjeg rituala koji nas razbuđuje i priprema za početak dana.

2. Ispijanje kave potiče rad probave, pa se nameće i kao odličan alat prilikom mršavljenja i dijeta - osobito ako pijemo crnu, domaću kavu bez mlijeka i šećera.

3. Znanstvenici su potvrdili njen blagonaklon učinak na prevenciju bolesti srca, dijabetesa i rizika od Alzheimerove bolesti.

4. Zrnca svježe mljevene kave možete upotrijebiti kao jeftin piling za tijelo. Njima možete istrljati sve, od kože lica, vrata i udova, do tvrde kože na stopalima. 

5. Ako pomiješate kavu s malo maslinovog ulja ili maslaca, dobit ćete odlično prirodno sredstvo za tijelo koje će smanjiti celulit na bedrima i stražnjici.  

6. Skuhajte kavu na uobičajen način, pa je sipajte u kalupe za led i pustite da se zamrzne. Kockicama ledene kave pređite preko lica i tijela kada vam je potrebno da brzinski osvježite izgled kože.

7. Napravite jeftinu kremu protiv bora: pomiješajte pola šalice ohlađene crne kuhane kave s malo raženog brašna i jednim žumanjkom, pa ovom pastom osvježite izgled lica dva do tri puta dnevno.

8. Uklonite neugodne mirise iz hladnjaka uz pomoć kave. U hladnjak stavite nekoliko zrnaca kafe i ona će za dan ili dva "upiti" sve nečistoće. Sličan efekt postići ćete i ako u hladnjaku ostavite praznu vrećicu kave.

02.09.2017. 13:30:00
http://m.metro-portal.hr/kava-sve-koristi-od-carobnog-crnog-napitka/107077/