objavljeno 03.11.2009. 17:40:13
OGORČENI AFGANISTANCI

Karzai uživa potporu narkobosova i gospodara rata

Novi-stari predsjednik Afganistana, kojeg svesrdno podupire međunarodna zajednica, ne uživa potporu u ratom napaćenom Afganistanu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Nade Afganistanaca, koji već godinama žive okruženi svakodnevnim nasiljem i tegobnim životom što im ga je nametnula korumpirana vlada, malene su kad je riječ o promjenama u petogodišnjem mandatu predsjednika Hamida Karzaija.

Karzai, koji vlada nakon svrgnuća talibanske vlasti 2001., obećao je da će se uhvatiti u koštac s korupcijom i osnovati vladu od širokog spektra političara. No mnogi su Afganistanci sumnjičavi glede Karzaijevih obećanja.

"Karzai je prvi izborni krug dobio prijevarom, što je pobjeda za one koji su ga poduprli, ali ne za sve Afganistance", smatra učiteljica Fatima Noori.

"Okruženi smo svakodnevnim životnim tegobama i izbori nam nisu najbitniji jer ne vidimo nikakve koristi od njih", kazala je.

"Karzai je potporu zatražio od gospodara rata i narkobosova u zamjenu za buduća mjesta u vladi, inače bi bio izgubljen. Ne vjerujemo previše da će Karzai učiniti išta drukčije u budućnosti za dobrobit obična, malog Afganistanca", smatra vlasnik trgovine Rahim Aga. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 17:40:13
http://m.metro-portal.hr/karzai-uziva-potporu-narkobosova-i-gospodara-rata/25649/