objavljeno 29.07.2008. 13:00:14

Karadžićeva pošta nije još stigla

Okružni sud u Beogradu obaviješten da su sve pošiljke isporučene, žalbe među njima nema

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Kako je Karadžićev odvjetnik izjavio da ne želi reći je li u zadnji čas poslao prigovor na odluku o izručenju Haagu, farsa oko alternativnog psiho-gurua s ubilačkim sklonostima dodatno se komplicira. Žalba nije stigla na sud, koji je poslao službeni upit PTT-u Srbije o sudbini pošiljke, na što su poštari odgovorili da su, naravno, sve pošiljke iz svih pošti u Srbiji stigle na svoja odredišta.

Situacija se komplicira činjenicom da ovakvi slučajevi nisu regulirani zakonom, pa zapravo sam sud mora odrediti koji je razuman rok za čekanje žalbe. S druge strane, odvjetnik Vujačić kaže da ima izvještaj i potvrdu pošte BiH da je pošiljci koja se uputi s, recimo, Pala potrebno i sedam dana da stigne do Beograda. No, istovremeno je nastavio igru živaca rekavši da to ne znači da je poslao žalbu s Pala. Zapravo, tvrdi odvjetnik, se traži mogućnost da supruga i kćer vide Karadžića dok je još u Beogradu.

 

Odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde, no ministrica Snežana Malović do sinoć nije potpisala odluku o izručenju.

Reporteri i fotografi u Beogradu su trenutno najumorniji ljudi koji jurcaju s jedne lokacije na drugu, ovisno o dojavama „povjerljivih izvora" da je izručenje počelo, pa odvjetniku Vujačiću ostaje sve manje vremena za manevre kojima svog klijenta želi zadržati u Beogradu što duže.

Razjašnjena je barem sudbina dokumenata sa zasjedanja Generalštaba Vojske Republike Srpske koje su specijalci pronašli u Karadžićevom stanu u Novom Beogradu. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o fotokopijama dokumenata koje Haag već ima i koji su uvršteni u optužnicu.

Ali drugi pronađeni sadržaji zagolicali su maštu cjelokupne javnosti. Naime, uz dokumente bilo je i nekoliko video kazeta, od kojih jedna sadrži snimku Karadžića u strasnom zagrljaju nepoznate osobe, jednostavnije rečeno Radovanov kućni pornić. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će trebati vremena da snimka procuri na Internet. (METRO)

29.07.2008. 13:00:14
http://m.metro-portal.hr/karadziceva-posta-nije-jos-stigla/10343/