objavljeno 17.07.2010. 12:43:56
KISS ME DARLING

Kakvo značenje nosi poljubac

Postoji više vrsta poljubaca, a svaki od njih ima svoje univerzalno značenje

poljubac
poljubac (Shutterstock)

Poljubac je jedan od prvih oblika prisnosti među ljudima, pri kojem sudjeluje preko 30 mišića lica. Svaki poljubac je drugačiji i ima svoje značenje. Pogledajte što govori nježni 'pušlek', a što strasni poljubac.

1. Poljubac ruke

Poljubac ruke više nije čest kao nekada, ali ako vam muškarac poljubi ruku to ne mora nužno biti ljubav, ali definitivno ste mu posebni i poštuje vas. Naravno to govori kako je muškarac kavalir i dobar je poznavatelj stare škole, koja ponekad kod cura i upali.

2. Poljubac u obraz

Poljubac u obraz je u stranim državama (npr. romanskim) vrlo raširen oblik pozdravljanja između prijatelja i rodbine, kod nas se koristi uglavnom za čestitanje u raznoraznim prilikama. S njim na vrlo jednostavan i jasan način iskazuje naklonost, ali ne i ljubav.

3. Poljubac u vrat

Poljubac u vrat je znak da netko definitivno želi seks. Vrat je jedan od najosjetljivijih dijelova tijela i takvi poljupci vode direktno u krevet.

4. Poljubac na čelo

Poljubac na čelo je značajan jer se poljubac u čelo uglavnom daje maloj djeci, ali svejedno njime možete poljubiti voljenu osobu. Često označava zaštitnički odnos.

5. Francuski poljubac

Francuski poljubac je rezerviran za strasne trenutke i romantične ljubavne odnose. Može i ne mora voditi do seksa, ali većinom je znak emocija.

Čitajte She.hr Kad bi poljupci govorili


17.07.2010. 12:43:56
http://m.metro-portal.hr/kakvo-znacenje-nosi-poljubac/44660/