objavljeno 03.09.2018. 20:01:00
ZNATE LI?

Kakvi se muškarci češće rastaju

Ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postane depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak...

Što je to što tjera muškarce na razvod?
Što je to što tjera muškarce na razvod? (Shutterstock)

Muškarci se, prema raznim istraživanjima, češće odlučuju pokrenuti razvod braka, a sada se doznao i jedan od glavnih razloga - nezadovoljena očekivanja.

Naime, studija je pokazala da je razvod braka štetna posljedica u brakovima gdje muškarci ne rade puno radno vrijeme, a javlja se zato što kod muškarca ili žene u braku postoje očekivanja koja nisu zadovoljena.

Preiznije, ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postaje depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak.

Ako žena od njega očekuje da radi puno radno vrijeme, a on ne radi, žena će to vidjeti kao signal koji joj govori da on nije dobar muž, objašnjavaju znanstvenici.

Zanimljiva je još jedna činjenica - ovo je istraživanje potvrdilo da je norma u kojoj je muž hranitelj obitelji i dalje izuzetno duboko ukorijenjena u društvu, čak i u onim najnaprednijima.

03.09.2018. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/kakvi-se-muskarci-cesce-rastaju/114137/