objavljeno 06.08.2019. 13:01:00
SAVJETI

Kako zadržati ljetnu boju što duže?

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete dulje zadržati svoju divnu brončanu put

Kad se već cvrljite na suncu...
Kad se već cvrljite na suncu... (Arhiva)

Brončana put na kojoj svaka odjevna kombinacija izgleda puno bolje dobiva se ljeti, no žene često čine pogreške kojima otežavaju brzo tamnjenje i zbog kojih puno brže gube boju dobivenu sunčanjem.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete dulje zadržati svoju divni brončani ten:

Depilaciju preskočite ljeti - dobro je poznato kako žene nisu ljubiteljice žileta jer samo kratkotrajno uklanja dlačice, no ljeti je ipak on pametniji izbor. Naime, depilacijom uklanjate i površinski sloj kože koji je preplanuo, stoga ako želite dulje zadržati svoju boju, kratko se prebacite na žilete. 

Izbjegavajte česte pilinge kože - iako je piling uvijek koristan jer uklanja odumrle stanice kože, nije koristan kada je riječ o zadržavanju preplanulog tena. Uz odumrle stanice, uklanja i  površinski sloj kože te na taj način brže gubite dobivenu boju. Stoga, ljeti smanjite broj pilinga ili jednostavno koristite nježnije preparate. 

Kreme za tijelo pod obavezno - ljeti je dobro češće koristiti losione za kožu zbog izlaganja suncu i soli. Ukoliko ih ne koristite dovoljno, utoliko će vam se koža početi guliti, a razlog tome može ležati i u pretjeranom sunčanju kada vam koža izgori. Zapamtite, hidratacija je skoro pa i najvažniji čimbenik u zadržavanju ljetne boje. 

Mrkva - sadrži beta karoten koji je savršen za tamnjenje, stoga pokušajte što češće konzumirati sok od mrkve ili jednostavno grickajte jednu sirovu mrkvu na dan. Zdravo i korisno, a mrkva je usput veoma korisna i za održavanje dobrog vida.

06.08.2019. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-zadrzati-ljetnu-boju-sto-duze/119926/