objavljeno 07.01.2017. 10:43:00
SAVJETI

Kako uspješno kupovati na sniženjima

Regulativa sezonskih sniženja nastoji pomoći potrošačima u donošenju informiranih odluka o kupovanju i spriječiti obmanjivanje potrošača od strane trgovaca

Pazite kako kupujete na sniženjima
Pazite kako kupujete na sniženjima (Arhiva)

Sniženja su stigla, no kao i uvijek, potrebno je biti prilično oprezan kako vas vješti trgovci ne bi preveslali svojim trikovima, pa evo odličnih savjeta kako stvarno uštedjeti.

Tijekom sezonskih sniženja trgovci imaju obvezu istaknuti redovnu cijenu i sniženu cijenu.

Jednako tako, ako trgovac nije uspio prodati sve zalihe, može ih nastaviti prodavati po sniženoj cijeni, ali to ne može oglašavati kao sezonsko sniženje.

Regulativa sezonskih sniženja nastoji pomoći potrošačima u donošenju informiranih odluka o kupovanju i spriječiti obmanjivanje potrošača od strane trgovaca.

Kako uspješno kupovati na sniženjima:

Cijena je umanjena više puta - provjerite jesu li sve izmjene cijena jasno, vidljivo i čitko označene na proizvodu.

Kupujte planski - prije samog odlaska u kupovinu, sastavite popis proizvoda koje vam trebaju i držite se plana. To će kupovnju učiniti jednostavnijom i odvratit će vas od kupovanja proizvoda koje ne trebate.

Provjerite ima li vaš artikl potrebne podatke o proizvodu - uz to i jesu li priložene isprave radi lakše i sigurnije uporabe (npr. jamstvo, uputstvo za uporabu, uputu za sklapanje i sl.) na hrvatskom jeziku.

Reklamacije - budite svjesni da i za proizvode kupljene na sniženju imate pravo na reklamaciju na temelju materijalnog nedostatka (osim za proizvode s greškom). Ako kupujete proizvode s greškom, trgovac je dužan jasno, vidljivo i čitljivo označiti na proizvodu ili na prodajnom mjestu da je riječ o proizvodu s greškom te upoznati u čemu se sastoji greška na proizvodu, jer za isti nakon kupnje nemate mogućnost reklamacije.

Pregled proizvoda - na samom prodajnom mjestu dobro pregledajte proizvod koji kupujete.

Račun - ne zaboravite uzeti račun za kupljene proizvode, a za tehničku robu i jamstveni list koji će vam biti potreban ako kupljeni proizvod nije ispravan.

Sigurnost - obratite pozornost na ispravnost i sigurnost proizvoda kojeg kupujete.

07.01.2017. 10:43:00
http://m.metro-portal.hr/kako-uspjesno-kupovati-na-snizenjima/102356/