objavljeno 02.08.2015. 21:24:00
ZZZ

Kako učinkovito zaustaviti hrkanje

Hrkanje je prilično neugodno za vašeg partnera u krevetu, a istovremeno nije niti pretjerano zdravo za vas, pa evo par dobrih savjeta kako ga se riješiti

Riješite se hrkanja
Riješite se hrkanja (Arhiva)

Hrkanje je, za početak, prilično nezdravo jer nam ne dozvoljava da se dobro naspavamo, a istu "uslugu" čini i našem partneru u krevetu, pa vrijedi pročitati par jednostavnih savjeta koje donosi Men's Health i koji vam mogu pomoći da se riješite hrkanja. 

Za početak, smršavite - naime, istraživanja su pokazala kako je rizik za probleme s hrkanjem čak upola veći kod ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom. Razlog tome su masne naslage u gornjim dišnim putevima koje mogu omesti normalno disanje.

Nadalje, riješite se poroka - hrkanje je češća pojava kod pušača jer ono iritira vaše nazalne kanale čime se smanjuje protok zraka, pa samim time teže dišete kroz nos. S druge strane, alkohol opušta vaše mišiće i blokira prolaz zraka u grlo.

Zatim, ne spavajte na leđima - takav položaj povećava vjerojatnost hrkanja jer je u njemu protok zraka najnestabilniji. Istraživanja su pokazala oni koji spavaju na boku najmanje hrču.

Za kraj, pustite glas - sve vrste pjevanja smanjuju mogućnost hrkanja jer pjevanje jača mišiće u gornjem dijelu grlu, smanjujući na taj način šanse za blokadu dišnih puteva.

02.08.2015. 21:24:00
http://m.metro-portal.hr/kako-ucinkovito-zaustaviti-hrkanje/93115/