objavljeno 03.07.2023. 18:00:00
KLIMA

Kako treba koristiti klimu?

Ljeto je počelo i s njim su došle i ekstremne temperature pa se mnogi u svojim kućama i stanovima rashlađuju uz klima uređaje, ali bitno je pravilno ih koristiti

Evo što bi trebali...
Evo što bi trebali... (Arhiva)

Postoje neke uobičajene pogreške koje bi ovu opciju hlađenja mogle učiniti skupljom i manje učinkovitom. Kako biste izbjegli ove posljedice dok se pokušavate ohladiti, saznajte koje stvari ne biste trebali raditi kad su u pitanju vaši klima uređaji.

Konstantno podešavanje termostata - čak i ako ga ne postavljate na ekstremno niske temperature, ne biste trebali tako često mijenjati termostat, kaže Neely.

Ne provjeravate svoje filtere na vrijeme - prema Marcu Radocaju, stručnjaku za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju, koliko dobro vaš klima uređaj može funkcionirati svodi se na čistoću vaših filtara za zrak. Zbog toga morate paztiti da ne prođe previše vremena između provjere filtara.

Postaviti temperaturu prenisko - s dolaskom toplijeg vremena, neki dolaze u iskušenje da termostat postave što niže. Ali nema potrebne ekstremno snižavati termostat samo zbog ljetnih vrućina, upozorava Roy Neely, stručnjak za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju.

Otvorena vrata i prozori - držanje vrata i prozora otvorenima dok klima radi troši energiju i omogućuje ulazak toplog zraka izvana. Zapravo, vjerojatno će u vašem domu biti toplije.

03.07.2023. 18:00:00
http://m.metro-portal.hr/kako-treba-koristiti-klimu/142969/