objavljeno 08.11.2014. 09:50:00
HEH

Kako se svađate? Zdravo ili nezdravo?

Svađa može biti konstruktivna i korisna, no u puno većem broju slučajeva je štetna i toksična za vezu, pa provjerite koji je vaš stil

Kako se vi svađate?
Kako se vi svađate? (Shutterstock)

Zdrava svađa postoji, vjerovali ili ne, jer ponekad uspijemo iz svega toga izvući neke pouke i riješiti probleme koji su nastali u vezi. No, daleko češće svađa unosi razdor među partnere i šteti vezi, pa evo nekoliko znakova da je vaša svađa nezdrava.

>> Najčešći uzroci svađa u modernim vezama >>

Prvo i osnovno, ako se tijekom svađe ne slušate međusobno nego je svatko fokusiran na svoje riječi i svoju istinu, teško da ćete doći do rješenja.

Drugi je problem želja za pobjedom u svađi. U tom slučaju su zapravo oboje gubitnici, jer niste riješili problem, a jedan od partnera osjeća se izuzetno loše jer vjeruje da je izgubio. Agresivnost je obilježje ovakvog načina svađanja, a to ne može donijeti ništa dobro u vezu.

>> Povremene svađe dobre su za vezu >>

Bijes je osjećaj kojem u svađi ne bi trebalo biti mjesta, jer je izuzetno destruktivna emocija koja će u svađu unijeti neželjene riječi, a njih se poslije ne može povući ...

Za kraj, ako se uvijek svađate oko istih stvari, sigurno su vam već dosadili partnerovi argumenti, kao i njemu vaši. I opet, ništa dobro ne može doći iz takvog načina "rješavanja problema".

>> Kako izbjeći jedne te iste svađe u vezi ili braku >>

08.11.2014. 09:50:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-svadjate-zdravo-ili-nezdravo/88277/