objavljeno 06.04.2016. 20:02:00
SAVJETI

Kako se pripremiti za sezonu roštilja

S nama u dvorišta dolaze i nemani koji nema mogu doista pokvariti raspoloženje i provod, kako nama tako i našim gostima

Spasite se komaraca unaprijed
Spasite se komaraca unaprijed (Arhiva)

Dolaskom toplih dana sva naša kućna socijaliziranja se polako sele u vrt u dvorište. No, jednako tako, s nama u dvorišta dolaze i nemani koji nema mogu doista pokvariti raspoloženje i provod. Kako nama tako i našim gostima. Zbog njih možemo ispast onaj domaćin kojemu se ne odlazi na roštilj.

Naravno riječ je o komarcima. Dosadnim, napadnim i agresivnim letećim nemanima koje nam sve više i više kvare boravak na otvorenom. Spomenimo i da su posljednjih godina poznatiji i kao prenosioci raznih bolesti.

Uglavnom, načina za borbu protiv njih ima. Ima manje uspješnih i više uspješnih. Stoga krenimo od početka, eliminirajmo stoga sve pogodnosti za njihovo nastajenja, a na način da pročistimo mjesta u dvorištu koja su najpogodnija za nastajanje ličinki komaraca.

  • Okapnice i žlijebovi. Naime redovito čišćenje žlijebova i okapnica sprečava zadržavanje vode.  Takva ustajala voda je savršea za razvijanje ličinki komaraca.
  • Igračke. Igračke koje određeno vrijeme budu u dvorišt ili vrtu mogu zadržati vodu. Komarcima je dovoljno svega par centimetara takve vode za preživljavanje.
  • Tegle za cvijeće. Prazne tegle ili podloge za tegle za cvijeće mogu zadržavati kišnicu. Nakon par dana ta kišnica je idealan za nastanak ličinki komaraca.

Sve pripreme možete pročitati na portalu Gentleman.hr

06.04.2016. 20:02:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-pripremiti-za-sezonu-rostilja/97403/