objavljeno 27.12.2010. 07:00:00
UGRIJTE SE

Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme

Kad temperature padnu ispod nule nije dovoljno samo obući zimsku jaknu i rukavice – evo nekoliko pravila toplog odijevanja

Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme
Kako se odjenuti za ekstremno hladno vrijeme (DeviantArt)

Puno ljudi misli da zna kako se odjenuti kad vani postane jako hladno, što često nije istina. Ovi savjeti zato će vam pomoći da budete sigurni i na vrlo niskim temperaturama, jer nositi dugački kaput i par rukavica nije dovoljno.

Kad se odijevate za ekstremno hladne dane, pravilo broj jedan je više slojeva odjeće. Prvi sloj bi trebao biti dugačko donje rublje. Termalne duge gaće i majice s dugačkim rukavima odlične su za zadržavanje topline. Ženske najlon čarape ispod odjeće također su veliki plus, pa čak i one tanje. Što je duži, svaki odjevni predmet je bolji kako biste zadržali više topline.

>> Odjeća je više od estetike

Kad je, pak, riječ o rukavicama, one bez prstiju su bolje od onih s prstima, osim ako se ne odijevate za neku svečanu prigodu. Iako vam zvuči kao da je obrnuto, bolje je imati mogućnost micanja prstiju i ruku jer tako više čuvate toplinu i održavate cirkulaciju. Nošenje kapa je također vrlo važno jer većina topline izlazi kroz ekstremitete, znači ruke noge i glavu. Od svih zimskih pokrivala za glavu najbolje su kape sa zaštitom za uši. (Savjeti.hr/metro-portal)

27.12.2010. 07:00:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-odjenuti-za-ekstremno-hladno-vrijeme/53249/