objavljeno 15.12.2017. 13:01:00
SAVJETI

Kako se kupuje najbolje božićno drvce?

Kad pogledate drvce pri kupnji, možda će vam se činiti manje i da će stati na mjesto koje ste predvidjeli za njega, a to možda uopće nije tako

Odaberite pravo drvce
Odaberite pravo drvce (Dreamstime)

Božićno drvce uvijek je centralni ukras doma za božićne blagdane, pa nije zgorega još jednom ponoviti kako se bira drvce koje će vas razveseliti, a ne frustrirati.

Za početak morate imati na umu samo dvije stvari - gdje ćete ga postaviti i njegove dimenzije

Uvijek je pametno sve pripremiti unaprijed, što znači izmjeriti visinu i širinu mjesta gdje ćete staviti drvce. Naime, kad pogledate drvce pri kupnji, možda će vam se činiti manje i da će stati na mjesto koje ste predvidjeli za njega, a to možda uopće nije tako.

Kad ste zabilježili sve potrebne mjere, vrijeme je za kupnju. Tražite drvce približno odgovarajućim mjerama i odaberite ono koje vam se čini da će najljepše izgledati u vašem domu.

Imate li velik dnevni boravak (ili neku drugu soba u koju ćete drvce smjestiti), bolje je izabrati veće drvce inače će se ono izgubiti u velikom prostoru. Ako odabirete veće drvce, ipak nije dobro da ono bude previsoko - nezgodno je ako dotiče strop jer, osim što ne izgleda lijepo, neće vam stati ni ukras na vrh.

Ako, pak imate manji prostor za drvce, ne morate očajavati. I malo božićno drvce može biti vrlo efektno. Važno je da je uspravno i da su mu grane pravilno raspoređene. Osim toga, pazite da kuglice i ukrasi ne budu preveliki - i male kuglice mogu biti vrlo efektne ako odaberete neku posebnu boju ili sjaj koji će privući pažnju.

15.12.2017. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-kupuje-najbolje-bozicno-drvce/109154/