objavljeno 02.05.2017. 09:01:00
SAVJETI

Kako se čuva začinsko bilje

Bilje kupljeno u trgovini ili na tržnici ima vrlo kratak rok trajanja i brzo vene, ali ako primjenite neke od ovih trikova, uspjet ćete ga sačuvati na duži period

Kako sačuvati začinsko bilje
Kako sačuvati začinsko bilje (Shutterstock)

Začinsko bilje čest je gost u našoj prehrani, a nemali broj ljudi kupuje ga u trgovinama i čudi se što već nakon par dana više nema onaj karakteristični okus koji vole.

Naime, bilje kupljeno u trgovini ili na tržnici ima vrlo kratak rok trajanja i brzo vene, ali ako primjenite neke od ovih trikova, uspjet ćete ga sačuvati na duži period i koristiti s jednakim rezultatom kao i na dan kada ste ga kupili.

Bosiljak, korijander - čim ga kupite izvadite iz pakiranja, stavite u čašu s dva, tri centimetra vode i stavite u hladnjak, izdržat će i tjedan dana.

Drvenasto začinsko bilje - primjerice ružmarin i timijan, vadi se iz plastičnog pakiranja i umata u vlažnu kuhinjsku krpu, stavlja u plastičnu vrećicu za zamrzavanja koju se zatvori.

Ostaci - kupili ste pušlek peršina i ostalo vam je malo? Nasjeckajte ga sitno i zamrznite u posudi za led. Ako ne želite dodavati vodu hrani koju kuhate na taj način, možete ga pomiješati s otopljenim maslacem ili maslinovim uljem pa tako zamrznuti.

Uživajte!

02.05.2017. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-cuva-zacinsko-bilje/104657/