objavljeno 22.10.2015. 13:26:00
EH, DA ...

Kako se boriti protiv anksioznosti?

Anksioznost nije neuobičajena pojava koju svi ponekad možemo doživjeti. Ako nije kronična i da ju treba liječiti kod stručnjaka, može biti posljedica stila života

Lovi vas panika? Evo rješenja
Lovi vas panika? Evo rješenja (Shutterstock)

Napadi anksioznosti, panike ili tjeskobe mogu se pojaviti ako ste tjednima pod pritiskom zbog posla, a pritom spavate nuredno, ne hranite se pravilno i premoreni ste. Willis Carrier savjetuje što činiti kako bi si pomogli, jer predugi ostanak u stanju anksioznosti može znatno otežati normalno funkcioniranje u društvu.

1. Zapitajte se "Što je najgore što se može dogoditi?"

2. Pripremite se za to da prihvatite najgore.

3. Razmislite o opcijama ako dođe do najgore opcije, te kada bi moglo proći.

Carrier, koja je autorica knjiga za samopomoć, tvrdi da ova mala vježba pomaže da prihvatite loše situacije i lakše se pripremite za njih, kako ne bi "zapeli" u vlastitim osjećajima.

Ponekad, zbog brojnih obaveza i pritisaka modernog načina života, sami sebe uspaničimo pri pomisli da neće baš sve 'ispasti po planu'. Zapravo posljedice, ako su i loše, često nisu toliko nepremostive da znače našu 'propast'. Ako razumijete problem i razmišljate o rješenjima, lakše ćete gledati na njega i fokusirati se na akciju i rješavanje, umjesto 'skrivanja' u vlastitoj tjeskobi.

22.10.2015. 13:26:00
http://m.metro-portal.hr/kako-se-boriti-protiv-anksioznosti/94614/