objavljeno 26.06.2016. 11:21:00
SAVJETI

Kako putovati po vrućinama

Savjeti za putovanja u ljetnim mjesecima – donosimo korisne savjete za vožnju ljeti koja ima neke svoje specifičnosti na koje uvijek treba misliti

Kako se vozi po vrućinama
Kako se vozi po vrućinama (Automania)

Putovanje ljeti prate brojni izazovi - ispitivanja pokazuju da se gotovo trećina kvarova i tehničkih problema s vozilom (32 posto) događa na putu do ciljnoga ljetovališta.

Također, nedovoljno je poznata činjenica kako se većina prometnih nesreća dogodi upravo u toplijim ljetnim mjesecima, jer vozači pridaju manje pozornosti sigurnosti u cestovnom prometu ljeti nego zimi.

Stoga je jasno da postoji potreba za intenzivnijim osvješćivanjem javnosti o sigurnosti na cestama. Savjesnost, pozornost u vožnji kao i odgovarajuća priprema učinit će cestovnu vožnju ugodnijim doživljajem i odličnim načinom stizanja do omiljene ljetne destinacije.

Putovanje s obitelji: Sve vrijeme pazite na cestu, posebno kada putujete s djecom. Kod brzine od 100 km/h auto u sekundi prijeđe približno 30 metara. Ako se samo na tri sekunde okrenete natrag prema djeci, to može imati kobne posljedice.

Zagrijavanje automobila: kako pokazuju ispitivanja, visoke temperature imaju jednak učinak kao razina alkohola u krvi od 0,5 promila. Ako na automobilskim staklima nemate sjenila, ljeto je pravo vrijeme da razmislite o njihovoj kupnji.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

26.06.2016. 11:21:00
http://m.metro-portal.hr/kako-putovati-po-vrucinama/98818/