objavljeno 21.03.2015. 12:01:00
HE HE

Kako procijeniti jeste li (napokon) odrasli

Vjerovali ili ne, ali ako imate stalan posao i plaćate svoje račune, to ne znači nužno da ste stvarno postali i odrasla osoba

Još samo da prestanem igrati igrice ...
Još samo da prestanem igrati igrice ... (Arhiva)

Odrasla osoba na prvu bi bila ona koja je završila školovanje, zaposlila se i, recimo, osnovala obitelj. No, je li to baš tako? Kolege s HuffPosta se ne slažu i daju zanimljivu listu pokazatelja odrastanja.

Odrasle osobe više nemaju veliku potrebu za tračanjem, a svoju zavist i ljubomoru uspješno drže pod kontrolom, pa čak i u verbalnim sukobima uspijevaju nastupati hladne glave i boriti se argumentima. 

>> Kad zapravo postajemo odrasli >>

Još jedan važan pokazatelj je i isprika - nije vam teško priznati krivnju i ispričati se ako ste stvarno zabrljali. Kad ste odrasli, više se ne pokušavate silom družiti s ljudima koji vas ne žele u društvu, već sami stvarate svoje društvo koje vas cijeni.

Odrasli ljudi znaju reći "ne" kad treba, iskreni su i otvoreni jer više nemaju potrebe za igricama, a naučili su cijeniti prijatelje i roditelje i svaki trenutak koji provode s njima, posebno ako razgovaraju o važnim stvarima. 

>> Što odrasli mogu naučiti od djece >>

Za kraj, odrasla osoba uči na vlastitim greškama, zna tko je i što želi u životu, pa to pokazuje visokom razinom samopouzdanja i unutarnjeg mira.

Jeste li odrasli i po ovim kriterijima?

21.03.2015. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-procijeniti-jeste-li-napokon-odrasli/90754/