objavljeno 17.10.2020. 09:01:00
VEGE?

Kako postati vegetarijanac s razlogom

Ovisi isključivo o njoj i koliko je ona spremna na učenje, koliko je uporna i koliko je uvjerena u dobrobiti vegetarijanske prehrane.

Nije nemoguće...
Nije nemoguće... (Arhiva)

Postati vegetarijanac nije lako, posebice za one osobe koje su cijeli život jele meso i samim time su naviknute na njega.

Hoće li će osoba uspjeti u svom naumu i postati vegetarijanac ovisi isključivo o njoj i koliko je ona spremna na učenje, koliko je uporna i koliko je uvjerena u dobrobiti vegetarijanske prehrane.

Svaka osoba postaje vegetarijanac iz nekog razloga. Postoje tri razloga za vegetarijanstvo, a to su modni razlozi, etički razlozi i zdravstveni razlozi.

Pod modnim razlozima se misli na one osobe koje su poželjele postati vegetarijanci zato što žele neku promjenu u svom životu, pod etičkim razlozima se smatraju one osobe koje ne podržavaju ubijanje i konzumiranje životinja i zdravstveni razlozi kada osobe žele postati vegetarijancima zato što žele biti mršavije, vitalnije i sa više energije.

Svi koji se na vegetarijanstvo odluče zbog etičkih ili zdravstvenih razloga lakše će uspjeti u svom naumu.

Za postati vegetarijancem postoje dva načina, a to je postupno i naglo. Naravno da je bolje da se vegetarijancem postane postupno kako tijelo ne bi doživjelo šok i kako bi osoba imala dovoljno vremena da se nauči na zdravu vegetarijansku kuhinju.

Pročitajte više na portalu/blogu zenskisvijet.com

17.10.2020. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/kako-postati-vegetarijanac-s-razlogom/128098/