objavljeno 12.01.2016. 21:29:00
OPA :)

Kad muškarci najviše paze na svoj izgled?

U određenim godinama na kozmetičke proizvode troše više nego u bilo kojoj drugoj dobi, a fascinantno je da troše tri puta više novaca na anti-age proizvode nego na teretanu

Nema dileme, na izgled se pazi sve više
Nema dileme, na izgled se pazi sve više (Arhiva)

Muškarci sve više paze na svoj izgled, tako da je onima koji smišljaju razne nazive koji završavaju na -seksualac, a označavaju muškarca koji puno polaže na svoj izgled sve teže doći do nekog novog imena.

No, kad su to muškarci najviše posvećeni izgledu? Ako je vjerovati britanskom istraživanju - u tridesetima.

Naime, u tim godinama na kozmetičke proizvode troše više nego u bilo kojoj drugoj dobi, a fascinantno je da troše tri puta više novaca na anti-age proizvode nego na teretanu.

Štoviše, troše više nego muškarci u dvadesetima i pedesetima zajedno, a sve je to posljedica trendova koje diktiraju mediji i muškaraca poput Brada Pitta i Ryana Goslinga. 

Mjesečni iznos koji se troši na tretmane uljepšavanja priličan je - okruglih sto funti, a najviše se troše kreme za lice i oči i spa tretmani. U dvadesetima je taj trošak oko 35 funti, u četrdesetima 70 funti, dok se u pedesetima spušta na 45 funti mjesečno. 

Jedan podatak koji će sigurno zabaviti žene - muškarcima u tridesetima potrebno je prosječno sat i 28 minuta za spremanje za izlazak, dok žene istih godina troše čak 12 minuta manje! 

12.01.2016. 21:29:00
http://m.metro-portal.hr/kad-muskarci-najvise-paze-na-svoj-izgled/95981/