objavljeno 22.09.2009. 20:11:53
come back

Justine Henin vraća se tenisu

Nakon spektakularnog povratka Kim Clijsters, i njezina sunarodnjakinja Henin vraća se na teniske terene

(Wikipedia)

Kad je Kim Clijsters u ožujku ove godine najavila povratak tenisu, njezina sunarodnjakinja Justine Henin odlučno je tvrdila da ne dolazi u obzir da se i ona vrati na terene.

Nije joj dugo trebalo da se predomisli. Možda je upravo spektakularan povratak Clijsters i njezino osvajanje US Opena potaknuo Justine da se i ona vrati.

- Možda je i to utjecalo, iako nije odigralo presudnu ulogu. U razdoblju bez tenisa napunila sam baterije, fizički i emotivno - rekla je Justine.

27-godišnja Henin javnost je o povratku službeno obavijestila danas, 16 mjeseci nakon što se kao prva igračica svijeta povukla iz bijelog sporta.

- Vrlo sam dirnuta, a osjećam i olakšanje, jer vijest o mom povratku je točna, to je vijest koju već nekoliko tjedana želim podijeliti s javnošću. Tenis mi je jednostavno previše nedostajao - izjavila je za belgijski RTL.

Povratak na WTA Tour planira za siječanj sljedeće godine.

- Ovo je jedna od najvećih odluka koju sam donijela u životu, ali sad kad sam je konačno donijela, osjećam samo neizmjernu sreću. Namjeravam se potpuno posvetiti tenisu i igrati do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine - dodala je Henin.

Nakon 16 mjeseci neigranja ne očekuje vrhunsku formu, no želje za pobjeđivanjem ne nedostaje.

Henin je u karijeri osvojila 41 naslov na WTA turnirima. Sjajna je bila na Grand Slam turnirima na kojima je trijumfirala sedam puta. Četiri puta bila je najbolja na Roland Garrosu, dva puta na US Openu, dok je naslov na Australian Openu proslavila 2004. godine. Krunu u Wimbledonu, gdje je igrala finala 2001. i 2006. godine, nije uspjela osvojiti.

Možda će uskoro imati novu priliku.

22.09.2009. 20:11:53
http://m.metro-portal.hr/justine-henin-vraca-se-tenisu/22673/