objavljeno 29.10.2011. 13:48:00
ZA HALLOWEEN

Juha od bundeve

Pripremate li se rezbariti bundeve za Noć vještica, pročitajte kako još možete iskoristiti ovaj ukusni jesenski plod

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Bundeva je izuzetno zdrava namirnica, prebogata vitaminom A. Također obiluje C vitaminom, B2 vitaminom, a odličan je izvor kalija. Oni koji broje kalorije također će biti zadovoljni ovom namirnicom jer u 100 grama bundeve ima samo 13 kalorija. Juhu je najbolje pripremiti kad vam ostane viška pileće juhe kao temeljca. 

Sastojci:

2 žlice ulja

1 crveni luk, narezan na kockice

2 režnja češnjaka, oguljenog i zdrobljenog

400g bundeve

1 litra pilećeg temeljca

Postupak:

1. Zagrijte ulje u vrućoj tavi, dodajte luk i češnjak i pirjajte 5 minuta.

2. Dodajte bundevu, oguljenu i nasjeckanu i pirjate zajedno s lukom nekoliko minuta te dodajte temeljac. Pustite da mješavina zavri.

3. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta poklopljeno, tj. sve dok bundeva ne bude kuhana.

4. Pustite da se smjesa ohladi i stavljajte dio po dio u mikser za tekućine. 

5. U mikseru miješajte mješavinu dok ne postane sasvim kašasta. 

6. Vratite mješavinu u posudu u kojoj ste kuhali juhu i zagrijte juhu. Prije posluživanja začinite paprom i solju po ukusu. 

Dobar tek!

29.10.2011. 13:48:00
http://m.metro-portal.hr/juha-od-bundeve/64793/