objavljeno 16.06.2010. 18:51:35
ZAJEDNIČKI ISTUP

Josipović i Kosor osudili fašistička obilježja na koncertu u Splitu

Predsjednik i premijerka pozvali su HRT da ubuduće odmah prekine program u slučaju veličanja totalitarnih ideologija

Ivo Josipović Jadranka Kosor
Ivo Josipović Jadranka Kosor (Getty Images)

Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor oko nečega su se napokon složili - u zajedničkom su priopćenju najoštrije osudili isticanje fašističkih obilježja na koncertu koji je organiziran u nedjelju, 13. lipnja u Splitu s navodnom nakanom potpore hrvatskim generalima i njihovim obranama pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

Isto tako, poštujući nezavisnost HRT-a kao javnog servisa, Josipović i Kosor su upozorili na zakonsku obvezu HRT-a oko promicanja javnih interesa. U tom su smislu pozvali vodstvo HRT-a na odgovorno ponašanje i usvajanje mjera prema kojima će se ubuduće trenutno prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija.

Predsjednik Ivo Josipović je, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, pokrenuo istragu o sudjelovanju djelatnih vojnih osoba na spomenutom skupu.

"Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u potpunosti podržava odluku predsjednika Republike Hrvatske", stoji u zajedničkom priopćenju predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor. (hina/metro-portal)

16.06.2010. 18:51:35
http://m.metro-portal.hr/josipovic-i-kosor-osudili-fasisticka-obiljezja-na-koncertu-u-splitu/42758/