objavljeno 04.03.2009. 23:20:13
DISCIPLINSKA KOMISIJA

Jose Mourinho pod istragom

Interov trener o Juventusu i Romi je zaključio kako se "sve unaprijed zna, zašto uopće igrati".

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)

Trener talijanskog nogometnog prvaka Intera Jose Mourinho našao se pod istragom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) zbog verbalnog ispada nakon ligaškog ogleda protiv Rome (3:3).

Portugalac je nakon utakmice oštro kritizirao Romu, Juventus, ali i talijanske medije. "Ne volim intelektualne prostitutke, vjerujem u intelektualnu čast. No posljednjih dana primjetio sam velike medijske manipulacije javnošću. Nitko ne govori koliko je bodova i na koji način osvojio Juventus. Mnogo bodova su dobili nakon sudačkih pogrešaka," kazao je Mourinho, te dodao: Suosjećam s trenerima Catanije, Atalante i Fiorentine koji su ostali bez bodova protiv Juventusa."

Mourinho je prozvao Romu za suradnju s Juventusom, dodavši kako bi na mjestu njihovih idućih ligaških suparnika odustao od utakmice. "Sve se unaprijed zna, zašto uopće igrati" dodao je.

Čelnici FIGC-a su optužili Mourinha za namjerno dizanje tenzija, a njegove riječi posebno će "analizirati" članovi disciplinske komisije.

Mourinho se obrušio na Juve i Romu zbog njihovih izjava da je Interu poklonjen jedanaesterac u dvoboju protiv rimskog kluba. Zbog kritika je trener Rome, Luciano Spalletti suspendiran na jednu utakmicu.(hina/metro-portal)

04.03.2009. 23:20:13
http://m.metro-portal.hr/jose-mourinho-pod-istragom/15448/