objavljeno 09.04.2008. 23:51:17

John Cleese bi pisao govore za Obamu

Komičar tvrdi da bi njegov humor osigurao Obami pobjedu

Cleese već ima ‘političkog iskustva’ - prije dvadeset godina snimio je spot potpore za britanski Liberalni savez
Cleese već ima ‘političkog iskustva’ - prije dvadeset godina snimio je spot potpore za britanski Liberalni savez (GETTY IMAGES)

Britanac John Cleese, jedan od autora i članova kultnih ‘Monty Pythona’ izjavio je kako američkom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami namjerava ponuditi svoje usluge pisanja govora ako pobijedi na predizborima u utrci za Bijelu kuću.

Britanski komičar koji danas živi u Kaliforniji, u intervjuu objavljenom u utorak u regionalnom zapadnoengleskom listu ‘Western Daily Press’ izjavio je kako vjeruje da bi njegov osebujan humor u službi demokratskog senatora možda mogao odigrati ključnu ulogu u njegovu pohodu na Bijelu kuću.

Debi na BBC-juJohn Cleese, Britanac koji se trajno nastanio u Kaliforniji, pisanjem se počeo baviti 1963. godine, kada su ga za nekoliko skečeva angažirali producenti televizije BBC. 

- U studenome bih trebao putovati u Europu, no postoji mogućnost da u tom trenutku budem zaposlen, ako Barack Obama prihvati moj prijedlog o tomu da upravo ja postanem pisac njegovih govora - kazao je ovaj 68-godišnji Britanac za regionalni zapadnoengleski list.

- U Kaliforniju sam se doselio iz zdravstvenih razloga, jer sam tijekom zime u Velikoj Britaniji često bolovao od upale pluća - objasnio je glumac.

Cleese otprije ima ‘političkog iskustva’. Godine 1987. snimio je video potpore za treću britansku stranku Liberalni savez, stranku lijevoga centra koja je kasnije postala Demokratska liberalna stranka.

Cleese je 1963. počeo s pisanjem skečeva za BBC, a potom je debitirao u kazališnom mjuziklu ‘Half a Sixpence’. Njegov najpoznatiji film je komedija ‘Riba zvana Wanda’, no njegovi obožavatelji sigurno ga najviše cijene po kultnoj seriji ‘Monty Python’. (HINA) 

09.04.2008. 23:51:17
http://m.metro-portal.hr/john-cleese-bi-pisao-govore-za-obamu/5662/