objavljeno 20.11.2008. 10:17:46
kompleksaš

Je li Hitler imao samo jedan testis?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Britanski žuti tisak tvrdi da posjeduje dokaze da je Adolf Hitler imao samo jedan testis, što je navodno vidljivo iz novo otkrivenih dokaza.

Hitler je u Prvom svjetskom ratu ranjen na bojišnici i pritom izgubio jedan testis, a 63 godine nakon njegove smrti pojavili su se dokumenti koji potvrđuju stara nagađanja o njegovoj trajnoj invalidnosti, objavio je britanski dnevni list The Sun.

Njemački veteran iz Prvog svjetskog rata Johan Jambor u 60-im je godinama u razgovoru s jednim poljskim svećenikom otkrio pojedinosti o Hitlerovu zdravstvenom stanju, tvrde The Sun i drugi britanski mediji.

Svećenik je sačuvao bilješke o razgovoru, koje su se 23 godine nakon smrti Jambora pojavile u britanskom tisku. Prema tim bilješkama, Jambor je 1916. služio u sanitetu u bitci na Sommi, u kojoj je poginulo ili ranjeno više od milijun vojnika, a među ranjenima je bio i kasniji njemački diktator.

"Slabine i noge bile su mu krvave. Hitler je imao ranu na slabinama i izgubio je testis", navodno je rekao Jambor tvrdeći da je prvo Hitlerovo pitanje liječniku bilo: "Hoću li ikad moći imati djecu?". Svećenikove bilješke navodno je potvrdio i jedan Jamborov prijatelj.

Fuehrerove genitalije već desetljećima predstavljaju predmet kontroverznih rasprava. Neki povjesničari tvrde da "teorija o jednom testisu" nije ništa drugo nego promidžba. Za vrijeme Drugog svjetskog rata u Velikoj Britaniji bila je popularna pjesma u kojoj se na podrugljiv način pjevalo o Hitlerovu navodnom nedostatku. (hina/metro-portal)

20.11.2008. 10:17:46
http://m.metro-portal.hr/je-li-hitler-imao-samo-jedan-testis/13190/