objavljeno 11.05.2009. 14:30:06
klasa optimist

Jandroković očekuje pozitivan odgovor Slovenije

Optimizam je čudan jer samo 3% Slovenaca misli da treba prihvatiti plan

(Nina Đurđević, CROPIX)

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u ponedjeljak je izrazio očekivanje da će prijedlog Ollija Rehna o rješavanju hrvatsko-slovenskog graničnog spora, a koji je Hrvatska već prihvatila, biti prihvatljiv i za Sloveniju te da će se blokada hrvatskih pristupnih pregovora uskoro ukinuti.

"Očekujem da je taj prijedlog prihvatljiv i za Sloveniju. Vjerujem u pozitivan slovenski stav i očekujem žurno ukidanje slovenske blokade", kazao je Jandroković nakon susreta s filipinskim ministrom vanjskih poslova Albertom Romulom.

Napomenuo je da "slovenska blokada niti je opravdana niti je do nje trebalo doći".

Slovenski premijer Borut Pahor nije 6. svibnja na razgovorima s parlamentarnim strankama mogao usaglasiti odgovor na posljednji Rehnov prijedlog. U iduća tri dana o tome će ponovo zasjedati slovenska vlada, parlamentarne stranke i Vanjskopolitički odbor parlamenta.

U ponedjeljak se u posjetu Sloveniji nalazi francuski šef diplomacije Francois Fillon. U najavi njegova posjeta je stajalo da će jedna od tema bilateralnih razgovora biti i Hrvatska. (hina/metro-portal)

11.05.2009. 14:30:06
http://m.metro-portal.hr/jandrokovic-ocekuje-pozitivan-odgovor-slovenije/17613/