objavljeno 07.08.2010. 17:51:40
IZAZOV SLUŽBAMA SIGURNOSTI

Jako osiguranje u Španjolskoj zbog posjeta Michelle Obame

Američka prva dama i njezina mlađa kći Sasha posjetile su četvrtog dana boravka u Španjolskoj, Rondu, atraktivno turističko mjesto na jugu te zemlje smješteno na strmoj litici

(Getty Images)

Boravak supruge američkog predsjednika velik je izazov za službe sigurnosti pa je nekoliko ulicama bilo blokirano dok su stotine turista istodobno pokušavale barem krajičkom oka vidjeti prvu damu Sjedinjenih Država.

Michelle Obama (46) i njezina 9-godišnja kći divile su se kulturnim spomenicima kao što je kuća maurskog kralja, sagrađena na mjestu nekadašnje maurske palače kojih vrtovi silaze do rijeke što dijeli grad.

Smještena 90 kilometara od meditaranske obale, Ronda je bila jedno od zadnjih uporišta Maura, koji su 800 godina vladali Iberskim polutokom dok ih nisu protjerali Katolički kraljevi krajem 15. stoljeća.

Tijekom kratka odmora u ljetovalištu Marbella, na obali Costa del Sol, Michelle i Sasha Obama posjetile su povijesni grad Granadu i prisustvovale "večeri flamenca". U nedjelju, zadnjeg dana boravka, trebali bi ih primiti kralj Juan Carlos i kraljica Sofija u Palma de Mallorci. Predsjednik Obama ostao je sam u Washingtonu, a starija kći predsjedničkog para, 12-godišnja Malia, ljetuje u kampu za mlade. (hina/metro-portal)


07.08.2010. 17:51:40
http://m.metro-portal.hr/jako-osiguranje-u-spanjolskoj-zbog-posjeta-michelle-obame/45784/