objavljeno 13.11.2009. 20:46:19
Readers' Choice Award

Dalmatinski otoci izabrani među najljepše europske otoke

Amerikanci su hrvatskim otocima dali više glasova nego Kreti, Sardiniji i Rodosu

Hvar
Hvar (CROPIX)

Američko izdanje magazina Reader's Digest pozvalo je svoje čitatelje da odaberu najljepši europski otok. Ukupno 25.008 čitatelja ocijenilo je tako različite otoke prema kvaliteti i bogatstvu turističke ponude, usluzi, ljepoti plaža, krajolika te ugođaja u pojedinoj zemlji.

Prvo mjesto "Readers' Choice Awarda 2009." ponovno je pripalo kikladskom otoku Mikonosu, poznatom po pješćanim plažama, vjetrenjačama i uzbudljivom noćnom životu za mlade i sve koji se tako osjećaju.

Na otoku se nalazi nekoliko malih, usamljenih naselja s povijesnim i kulturnim znamenitostima. Najpoznatija plaža na otoku, Paradise Beach, posjetiteljima nudi nezaboravan provod u brojim diskotekama i kafićima, a noću se cijela plaža pretvara u veliki open-air bar.

Čitatelji Readersa glasali su i za niz dalmatinskih otoka pa su oni zajedno zauzeli ukupno šesto mjesto među najljepšim europskim otocima. Posebno su istaknuli Hvar, a uz divljenje prirodnim ljepotama, naveli su da hrvatske plaže još uvijek nisu prenatrpane kao španjolske ili grčke.

TOP 10 najljepših europskih otoka:
1. Mikonos (Grčka)
2. Bozcaada (Turska)
3. Capri (Italija)
4. Mallorca (Španjolska)
5. Sicilija (Italija)
6. Dalmatinski otoci (Hrvatska)
7. Madeira (Portugal)
8. Kreta (Grčka)
9. Sardinija (Italija)
10. Rodos (Grčka)

13.11.2009. 20:46:19
http://m.metro-portal.hr/jadranski-otoci-uvrsteni-u-top-10-najljepsih-europskih-otoka/26404/