objavljeno 30.09.2011. 10:21:26
SUĐENJE ZA SMRT KRALJA POPA

Jacksonov čuvar: Morao sam pomoći doktoru da sakrije sedativ

Jedan od osobnih čuvara Michaela Jacksona izjavio je da mu je liječnik Conrad Murray rekao da sakrije bočice sa sedativima u torbu prije nego što dođe hitna pomoć

Jedan od osobnih čuvara Michaela Jacksona izjavio je u četvrtak, trećeg dana suđenja liječniku Conradu Murrayju, kako je morao pomoći liječniku da prije dolaska hitne pomoći sakrije sedativ prepisan "kralju popa" ujutro onog dana kad je umro.

Osobni čuvar pjevača Alberto Alvarez prva je osoba nakon Conrada Murraya koja je ušla u sobu "kralja popa" nakon njegova smrtonosna predoziranja lijekovima 25. lipnja 2009. ujutro.

Po dolasku, Alvarez je otkrio Michaela Jacksona ispružena na krevetu, "raširenih ruku s dlanovima prema gore, otvorenih očiju i usta". Conrad Murray jednom mu je rukom pritiskao prsa. Liječnik je potom uzeo bočice s noćnog ormarića. "Murray mi je kazao da to stavim u torbu", kazao je Alvarez.

Tužitelj David Walgren identificirao je pred sudom bočicu propofola, snažnog anestetika koji je Michael Jackson koristio kao sredstvo za spavanje i koji je izazvao njegovu smrt.

Alvarez je kazao da su pjevačeva starija djeca, Paris i Prince, vidjeli svojeg oca tijekom tih kritičnih minuta.

Conradu Murrayu, kojega krvično gone zbog ubojstva iz nehata, prijete četiri godine zatvora u slučaju da ga osude.

30.09.2011. 10:21:26
http://m.metro-portal.hr/jacksonov-cuvar-morao-sam-pomoci-doktoru-da-sakrije-sedativ/63803/