objavljeno 10.10.2009. 21:55:53
ZADOVOLJNI ĆIRO:

J... mi se, u doigravanje neka dođe tko god hoće

Pobjedom protiv Estonije nogometaši BiH osigurali su dodatne kvalifikacije za SP i od sada igraju samo na pobjedu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/Cropix)

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević kazao je kako je iznimno zadovoljan pobjedom njegove momčadi nad izabranom vrstom Estonije kojom je BiH osigurala nastup u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Ćiro je najavio kako će i u posljednjoj utakmici natjecanja u skupini u kvalifikacijama u srijedu protiv Španjolske u Zenici igrati na pobjedu.

Reprezentacija BiH svladala je u Tallinnu najbolje nogometaše Estonije s 2:0, a Blažević je u izjavi bosanskohercegovačkim elektroničkim medijima nakon utakmice kazao kako su njegovi igrači sve izveli kako je i planirano.

"Estonija nije dobila niti jednu priliku da nas ugrozi", istaknuo je Blažević dodajući kako je posebno zadovoljan ponašanjem navijača iz BiH koji su dali iznimno važnu potporu svojim nogometašima.

Blažević je uoči utakmice u Tallinnu posebno strahovao od mogućih izgreda navijača koji bi mogli dovesti do prekida utakmice i time otvoriti put Turskoj u dodatne kvalifikacije.

Nakon pobjede protiv Estonije, reprezentaciji BiH je ostalo odigrati završnu utakmicu u skupini u sklopu kvalifikacija za SP protiv Španjolske 14. listopada u Zenici. Ta utakmica ne može utjecati na konačni plasman jer je Španjolska odavno osigurala prvo mjesto i izravni plasman na SP dok BiH kao drugu čeka doigravanje.

Blažević je kazao kako će, unatoč tome, u utakmici sa Španjolskom od svojih igrača tražiti pobjedu jer se time dobivaju bodovi koji podižu rejting BiH na FIFA-inoj ljestvici.

"Izazov nam je pobijediti onoga koga nitko nije pobijedio u ovim kvalifikacijama", izjavio je bosanskohercegovački izbornik. Na pitanje koga bi želio vidjeti kao protivnika BiH u doigravanju, odgovorio je u svom stilu: "Ma j... mi se, neka dođe tko god hoće". (hina/metro-portal)

10.10.2009. 21:55:53
http://m.metro-portal.hr/j-mi-se-u-doigravanje-neka-dodje-tko-god-hoce/24005/