objavljeno 21.06.2010. 09:44:16
IZLOŽBA I KONCERT

Izložba u čast Darka Glavana u Galeriji Ulupuh

Izložba pod nazivom "Darko Glavan - na svojoj strani, Četiri desetljeća dokidanja granica između elitne i pop kulture' otvorena je do 29. lipnja

darko glavan
darko glavan (ULUPUH)

Izložba nastala u čast poginulog glazbenog kritičara Darka Glavana može se pogledati radnim danom i praznicima od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.

Također, zadnji dan izložbe 29. lipnja, u Tvornici kulture će se održati i koncertno druženje posvećeno Glavanu.

Iako je interesno područje Darka Glavana zahvaćalo iznimno široko područje, izložba kojom se obilježava prva godišnjica Glavanove smrti (12.7.2009.) nastala je kao potreba da se podsjeti i registrira značaj što ga je rad Darka Glavana na području pop kulture ostavio iza sebe.

Izložba daje presjek zbivanja u popularnoj kulturi od sedamdesetih godina do danas. S obzirom da su uvijek dobrodošla nova sintezna istraživanja pop i rock glazbe, stripa, ilustracije, fotografije, plakata, karikature ili dizajna, Glavanov doprinos tim područjima doista nije zanemariv.

Glavanovo dugotrajno intenzivno praćenje, komentiranje i sudjelovanje u stvaranju naše popularne kulture i kulturne scene jedna je od mogućih osi koje omogućavaju sagledavanje kompleksnosti različitih oblika stvaralaštva, njihovog prožimanja i njihove recepcije u javnosti. 

Osim nekih primjera originalnih artefakata koje je Glavan sakupio, izložba predstavlja plakate izložbi koje je priredio, knjige koje je objavio, primjerke časopisa za koje je pisao, fotografije koje su načinili njegovi prijatelji, uvećane isječke njegovih likovnih kritika, TV emisija u kojima je sudjelovao.

21.06.2010. 09:44:16
http://m.metro-portal.hr/izlozba-u-cast-darka-glavana-u-galeriji-ulupuh/43040/