objavljeno 21.01.2021. 12:31:00
CEKATE

Izložba 'Trešnjevka za 10' u Galeriji Modulor

Grad, to smo mi svi. I ova izložba je doprinos težnji da budemo što više uključeni u njegov krvotok....

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka od 29. siječnja do 20.veljače 2021. prikazuje izložbu 'Trešnjevka za 10'. Riječ je o fotografijama iz arhive galerije, nastalim tijekom zadnjih desetak godina djelovanja. Autori izložbe su Saša Martinović Kunović i Luka Mjeda.

Radi se o fotografijama iz arhive galerije, nastalih tijekom zadnjih desetak godina djelovanja. Fotografije su nastale u okviru raznih foto-radionica ili natječaja u organizaciji Cekate-a.  Njihovi su autori najčešće i sami stanovnici Trešnjevke, ali i drugih dijelova grada.  Među njima ima i profesionalaca, i onih koji to nisu.

Namjera nam je kroz organizaciju takvih zbivanja bila prije svega animirati stanovništvo na neko dublje promišljanje dijela grada u kojem žive. Na neko njegovo novo viđenje. Sada, s vremenskim odmakom, kada se slika grada prilično promijenila, čini nam se da je u tome bilo smisla.

Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi.  A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela, hvata promjenu, bilježi. Nastaje vrijedna arhiva Grada. Iznenađuje nas, podsjeća. Negdje na greške, negdje na dobre strane.  Uz podsjetnik u obliku ovih fotografija, prošlost nam šalje neku poruku, tjera nas da zbrajamo i oduzimamo; da li smo nešto mogli bolje, drugačije?

Grad, to smo mi svi. I ova izložba je doprinos težnji da budemo što više uključeni u njegov krvotok.

Izložba će trajati do 20.2. 2021. i može ju se pogledati svakog radnog dana od 10 do 14 sati.

Otvorenje će biti snimljeno i dostupno na web i  Facebook stranici Cekate-a, od 30.1.2021.

21.01.2021. 12:31:00
http://m.metro-portal.hr/izlozba-tresnjevka-za-10-u-galeriji-modulor/129924/