objavljeno 02.05.2008. 02:24:19

Iz Mladosti i Juga poručuju: Vidimo se u Barceloni!

Mladost osvojila naslov prvaka Hrvatske

Zagrepčani su bučno proslavili deseti naslov prvaka države
Zagrepčani su bučno proslavili deseti naslov prvaka države (AFP)

Vaterpolisti Mladosti nakon četiri godine posta okitili su se naslovom prvaka Hrvatske. U četvrtoj utakmici finalne serije ‘žapci’ su u Zagrebu nadvisli dubrovački Jug sa 13-11, i to tek nakon izvođenja peteraca.

Nakon svega viđenog u finalu može se samo reći - ako Mladost i Jug zadrže ovakvu razine forme, naći će se i u finalu Lige prvaka u Barceloni. Bile su to četiri spektakularne utakmice u kojima su odlučivale nijanse. Jedna je odlučena u produžetku, jedna petercima, a dvije pogocima u zadnjim sekundama...

“Mladost je zasluženo slavila u sjajnom finalu. Nije tragedija biti drugi. Sada se moramo okrenuti Europi i pokušati uzeti naslov prvaka Europe.”
Emil Nikolić
trener Juga
- Znali smo da ih imamo u finalu. Malo smo se bili opustili kod vodstva 6-2, a Jug tako nešto ne oprašta. Sreća je ipak nagradila našu hrabrost. Sada rasterećeni idemo u Barcelonu po naslov prvaka Europe. Ova finalna serija i svi ti trileri pokazuju da se u Hrvatskoj igra najbolji vaterpolo na svijetu - rekao je kapetan Zdeslav Vrdoljak.

Trener Mladosti Ozren Bonačić s pravom je slavio nakon što je zagrebačkoj momčadi donio naslov. Nakon slavlja u bazenu igrači i navijači dugo su mu skandirali: ‘Bone, Bone’... no on je čvrsto ostao na zemlji:

- Nisam ja spasio Mladost, napravili su to igrači u bazenu i zato im svaka čast. Ne bih se zalijetao i govorio da idemo po naslov prvaka Europe, no pokušat ćemo ostvariti i taj podvig zaključio je ‘trener spasitelj’. (METRO/JL) 

02.05.2008. 02:24:19
http://m.metro-portal.hr/iz-mladosti-i-juga-porucuju-vidimo-se-u-barceloni/6631/