objavljeno 15.01.2012. 17:58:00
UŠAO U LEGENDU

Ivica nakon trijumfa: Razmišljam o kupnji kućice u Wengenu

Treću godinu uzastopce i po četvrti put u karijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu

Fotografija vijesti

Nakon što je slavodobitno pomeo slalomsku konkurenciju u Wengenu, Ivica je izjavio kako je to brdo njegova najveća ljubav te da razmišlja o kupnji drvene kućice pokraj staze, prenosi Hina.

Treću godinu uzastopce i po četvrti put u karijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu.

Prije Kostelića tri uzastopna slalomska trijumfa na stazi Meannlichen imao je samo legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark (1974, 1975, 1976). Kostelić je nakon prve vožnje bio na trećem mjestu, no sjajnim drugim nastupom deklasirao je konkurenciju stigavši do 22. pobjede u Svjetskom kupu.

"Obožavam ovo brdo koje za mene ima sve i daje mi toliko energije. Wengen ne mogu usporediti s nijednom stazom, ovdje sam ipak doživio toliko lijepih trenutaka, a Wengen je bila i prva utrka koju sam gledao u djetinjstvu. Znam da sam ubilježio tri uzastopne pobjede kao i Ingemar Stenmark, koji je za mene velika legenda. Dijeliti povijest skijanja sa Stenmarkom znači mi puno, kao i cijeloj mojoj obitelji. Pogotovo ocu", zaključio je trenutno najbolji slalomaš i drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

15.01.2012. 17:58:00
http://m.metro-portal.hr/ivica-nakon-trijumfa-razmisljam-o-kupnji-kucice-u-wengenu/67285/