objavljeno 28.07.2016. 17:01:00
ZDRAVLJE

Iskoristite ljeto za jačanje imuniteta

Ljetni odmor uz dosta kretanja i prehranu bogatu voćem i povrćem može napraviti čuda za naš imunitet

Grejp je čudesno zdrav
Grejp je čudesno zdrav (Arhiva)

Ljeto nam daje mogućnost da popravimo svoje zdravlje na više načina, ponajviše obiljem sjajnih plodova koji našem tijelu daju sve potrebne nutrijente, vitamine i minerale. 

Jedan od glavnih problema današnjice je stres, koji uz ubrzani način život uvelike utječe na slabljenje imuniteta, što nas dovodi u opasnost od raznih alergija i bolesti koje bi naš imunitet u punoj snazi odbio bez problema. 

>> Imunitet je ključ života >>

Znanstvenici su dokazali da su alergijske reakcije najbolji pokazatelji slabljenja imuniteta, a u glavne uzročnike njegovog slabljenja ubrajamo stres, zagađenost okoliša, loše prehrambene navike, nedostatak sna i tjelovježbe.

Ljetni odmor uz dosta kretanja i prehranu bogatu voćem i povrćem može napraviti čuda za naš imunitet, a dvije namirnice će nam u tome naročito dobro pomoći.

>> Ojačajte imunitet na prirodan način >>

Češnjak, bez kojeg mediteranska prehrana ne bi bila ono što jest dokazano sadrži dvjestotinjak aktivnih tvari koje su dobre za nas - od eteričnih ulja koja sadrže sumpor, minerala fosfora, joda, kalcija, kalija, selena i željeza preko vitamina A, B1, B2 i C do dušičnih supstanci, aminokiselina, enzima i polioza poput inulina. Sve navedeno ima fantastično dobre učinke na naše zdravlje.

>> Zdravom prehranom do super jakog imuniteta >>

Druga superhrana je grejp, koji osim vitamina C sadrži i citrofit, jedan od najboljih biljnih pripravaka za jačanje imuniteta, a obično ga konzumiramo u ekstraktu sjemenki grejpa. Ciitrofit je i prirodni antihistaminik koji smanjuje posljedice alergija bez ikakvih nuspojava.

Stoga, navalite na ove dvije čudesne namirnice i iskoristite ljeto za snaženje imuniteta. 

28.07.2016. 17:01:00
http://m.metro-portal.hr/iskoristite-ljeto-za-jacanje-imuniteta/86161/