objavljeno 06.09.2017. 11:29:00
URAGANI

Irma stigla na Karibe, Florida u panici

Oko uragana snagom od 250 km/h udarilo je obale otoka Barbuda, s oko dvije tisuće stanovnika, u 1 sat po lokalnom vrmenu, pritom polomivši i meteorološku opremu,

Uragan Irma ima jači potencijal od Harveya
Uragan Irma ima jači potencijal od Harveya (Screenshot)

Irma je postala "iznimno opasan uragan" pete, najviše kategorije. Uragan praćen je vjetrom jačin do 300 km/h, stigao je do obala otočja Leeward.

Oko uragana snagom od 250 km/h udarilo je obale otoka Barbuda, s oko dvije tisuće stanovnika, u 1 sat po lokalnom vrmenu, pritom polomivši i meteorološku opremu, pa nisu zabilježena daljnja očitanja Irmine snage.

Uzbuna za uragan proglašena je za Antigvu i Barbudu, Britanske i Američke Djevičanske otoke, Sveti Kristofor i Nevis, otoke Sveti Martin i Sveti Bartolomej te za Portoriko. Za usporedbu, 250 km/h puhali su vjetrovi uragana Harvey koji je odnio najmanje 42 života.

Mnoga druga područja na Karibima izdala su upozorenje u očekivanju točnijih informacija o putanji kojom će se Irma kretati. Uragan se trenutačno kreće brzinom od 22 km/h i očekuje se da će okrenuti na zapad-sjeverozapad u utorak navečer, kada treba stići na Privjetrinske otoke.

Po nekim predviđanjima, na putu uragana mogli bi se naći Haiti, Dominikanska Republika i Kuba. Krajem tjedna mogao bi zahvatiti Floridu.

06.09.2017. 11:29:00
http://m.metro-portal.hr/irma-stigla-na-karibe-florida-u-panici/107161/