objavljeno 08.08.2017. 12:01:00
INNOENERGY

Investment Round 2017 - prilika da proizvod stigne do tržišta u roku od 5 godina

Investment Round 2017 otvoren je za inovativne projekte usmjerene prema upotrebi održive energije, a koji bi trebali biti lansirani na tržište kao proizvod ili usluga u roku od maksimalno 5 godina

Možda InnoEnergy izabere baš vas...
Možda InnoEnergy izabere baš vas... (Arhiva)

Pored PowerUp! natjecanja, kreiranog za startupove koji već mogu prijaviti svoje projekte iz područja održive energije, InnoEnergy predstavlja još jedan program, ovog puta za organizacije poput malih, srednjih ili većih tvrtki.

Investment Round 2017 otvoren je za inovativne projekte usmjerene prema upotrebi održive energije, a koji bi trebali biti lansirani na tržište kao proizvod ili usluga u roku od maksimalno 5 godina. InnoEnergy je spreman pomoći ovaj proces svojom europskom mrežom od 160 partnera, poznavanjem međunarodnog tržišta, mrežom korisnika, kao i investicijama koje mogu dostići čak 5 milijuna eura. Krajnji rok za primanje prijava je 23. listopad 2017.

InnoEnergy, kao vodeća europska tvrtka posvećena održivoj energiji, u okviru svog Investment Round 2017 programa traži inovativne projekte iz sljedećih područja: obnovljivi i alternativni izvori energije, energija iz fosilnih goriva, sigurna primjena nuklearne energije, održiva potrošnja energije u domaćinstvima i industriji, efikasno skladištenje i distribucija energije, pametni domovi, zgrade i gradovi, kao i energetska sigurnost. Uvjet za prijavu je održivost ideje pod simuliranim, ali realističnim uvjetima, kao i da organizacije koje je provode oforme međunarodni konzorcij od 3 do 7 članova iz bar dvije europske zemlje.

U slučaju da organizacija nema partnere, ali ima dobru i praktičnu ideju, savjetuje se da kontaktira InnoEnergy, jer postoji servis „traženja poslovnog partnera" koji može pomoći u potrazi za potencijalnim saveznicima. Ovisno o potencijalu projekta, InnoEnergy može pokriti od 20 do 80 posto ukupnih prijavljenih troškova. Do sada, investicije su se kretale u rasponu od 100.000 do čak 4-5 milijuna eura. Investment Round program je stalno dostupan, ali je rok za prijave za ovogodišnji ciklus 23. listopada.

Od lansiranja Investment Rounda 2011. godine, InnoEnergy je investirao ukupno 170,5 milijuna eura u razvoj 90 proizvoda, 3 proizvodna pogona, 77 aplikacija za patente i povezao 323 organizacije. Cilj ovog programa je što brža i efikasnija primjena europskog Plana strateških energetskih tehnologija (SET plan), usmjerenog na održivost i zaštitu životne sredine.

Kratki uvodni video:

Detaljni poziv za podnošenje prijava nalazi se OVDJE.

 

08.08.2017. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/investment-round-2017-prilika-da-proizvod-stigne-do-trzista-u-roku-od-5-godina/106608/