objavljeno 11.01.2012. 07:41:35
POTRES BLIZU SUMATRE

Indonezija povukla upozorenje od tsunamija

Stanovnici obalnih dijelova Indonezije vraćaju se svojim kućama nakon što je ukinuto upozorenje na opasnost od tsunamija

Fotografija vijesti

Indonezija je ukinula upozorenje na tsunami u srijedu nakon što je potres jakosti 7,3 po Richteru pogodio područje u blizini sjeverne Sumatre, umirivši lokalno stanovništvo koje je ranije napustilo svoje kuće i pobjeglo prema višem terenu, javlja Hina.

Indonezijska meteorološka i geofizička agencija koja rutinski izdaje upozorenja na tsunami za svaki potres jakosti preko 7 rekla je kako se potres osjetio na sjevernoj i zapadnoj Sumatri.

Stanovnici Banda Aceha u panici su pobjegli iz zgrada nakon potresa i pošto je izdato upozorenje na tsunami, a vraćaju se svojim kućama nakon ukidanja upozorenja. Prema očevicima potres nije prouzročio veće štete u tom glavnom gradu pokrajine Aceh.

Jedan očevidac na plaži u Acehu rekao je kako se smanjila razina mora nakon potresa što se također desilo kada je 2004. potres u blizini Aceha stvorio tsunami od kojega je poginulo preko 200.000 ljudi oko Indijskog oceana.

Potres se u srijedu dogodio 420 km jugozapadno od Banda Aceha, priopćio je Američki geofizički zavod.

11.01.2012. 07:41:35
http://m.metro-portal.hr/indonezija-povukla-upozorenje-od-tsunamija/67145/