objavljeno 21.03.2008. 00:29:21

Igor Budan na tragu prošlogodišnje forme

Riječanin je nakon dugotrajne stanke zabio već tri pogotka
Riječanin je nakon dugotrajne stanke zabio već tri pogotka (GETTY IMAGES)

Nakon niza loših vijesti  (poraz od Nizozemske, ozljede Eduarda i Rakitića) za izbornika reprezentacije Slavena Bilića konačno su počele stizati i one dobre. Prije svega, sjajna je vijest povratak u golgetersku formu Parmina napadača Igora Budana. Dokaz je da se Riječanin vraća u staru formu nakon duge stanke zbog ozljede partija protiv Palerma u srijedu. Budan je Sicilijancima ‘spakirao’ dva pogotka...

- Kako smo rano ostali s igračem manje, mogao sam ga komotno izvaditi iz igre. Međutim, vjerovao sam mu, a on mi je vratio golovima. Povratak Budana je sjajna vijest uoči nastavka borbe za ostanak - rekao je trener Parme Hector Cuper.

Utakmica protiv Palerma bila je pravi test Budanovih sposobnosti, posebno onih fizičkih. Naime, Parma je veći dio utakmice igrala s igračem manje, tako da je hrvatski napadač ponekad morao preuzeti i ulogu veznjaka - trčati prema centru po loptu, pa ponovno nazad u sam vrh napada. Pred kraj su ga uhvatili i grčevi...

- Ne sjećam se kad sam  zadnji put odigrao cijelu utakmicu, a kamoli da sam toliko pretrčao. Umoran sam k’o pas - rekao je Budan.

Međutim, na umor će brzo zaboraviti s obzirom da već sljedeće srijede putuje u Glasgow na prijateljsku utakmicu protiv Škotske.

- Jedva čekam. Nadam se da ću i dobiti pokoju minutu - rekao je stasiti Riječanin uz dodatak.
- Odlazak na Euro moj je glavni cilj! (METRO) 

21.03.2008. 00:29:21
http://m.metro-portal.hr/igor-budan-na-tragu-proslogodisnje-forme/4736/