objavljeno 24.05.2018. 15:46:00
GLASINE

Huawei priprema tehnologiju koja će šokirati mobilnu industriju

Nova tehnologija donosi u radu pametnih telefona razlika kao što su između trčanja na tlu i letenja na nebu,tvrde iz Huaweija

Kakvo čudo sad spremaju?
Kakvo čudo sad spremaju? (Huawei)

Huawei se priprema za uvođenje nove 'revolucionarne' tehnologije namijenjene pametnim telefonima. Navodno će njena komercijalna vrijednost doseći 10 milijardi dolara. Opa!

Prema riječima potpredsjednika Huawei - Yu Chengdonga, kompanija ima još jednog asa u rukavu, novu 'revolucionarnu' tehnologiju koja bi trebala šokirati mobilnu industriju. Nije precizirao o čemu se točno radi, ali je rekao: "Nova tehnologija donosi u radu pametnih telefona razliku kao što su između trčanja na tlu i letenja na nebu".

Upućeniji izvori sugeriraju kako je u pitanju softverski alat za povećanje performansi pametnih telefona u srednjem cjenovnom segmentu. Vjeruje se da je izravno povezana s tehnologijama umjetne inteligencije i komponentama uređaja koje rade na osnovi Kirin sustava na čipu.

Najava nove tehnologije će bit održana 28. svibnja. 

Prvi pametan telefon opremljen novom tehnologijom bit će pod Honor brendom. To je Honor Play koja će već 6. lipnja biti u prodaji.

Eto, danas kada tehnološka globalizacija kontinuirano napreduje, u skladu s tom pozadinom, Huawei se snažno usredotočuje na inovacije. Svake godine ulažu 10 posto godišnjeg prihoda u istraživanje i razvoj. Tvrtka je također postavila 15 nezavisnih R&D centara širom svijeta, obuhvaćajući Sjevernu Ameriku, Europu, Aziju i Pacifik, kako bi integrirali najbolje intelektualne resurse širom svijeta.

Kao rezultat, prvi su implementirali prošle godine umjetnu inteligenciju u pametne telefone u suradnji s Noa's Ark laboratorijem za istraživanje velikih podataka i strojnog učenja.

Tvrtka se također udružila sa sveučilištima kao što je Berkeley za vođenje strateške suradnje na infrastrukturi umjetne inteligencije. Također surađuju s vodećim tvrtkama za inovaciju u zvuku, dizajnu i fotografiji. U inovativnost i snagu AI kamera za potrošače smo se uvjerili testirajući Huawei P20 pametni telefon, i prije njega Mate 10 Pro.

Sada nam samo preostaje čekati kako bi saznali sve detalje vezane uz novu 'revolucionarnu' tehnologiju za svijet mobilne telefonije. Moramo priznati da smo izuzetno znatiželjni što nam donosi još jedan 'veliki tehnološki iskorak'. 

Piše: Sanja Ledinek
24.05.2018. 15:46:00
http://m.metro-portal.hr/huawei-priprema-tehnologiju-koja-ce-sokirati-mobilnu-industriju/112322/