objavljeno 19.08.2010. 11:53:55
DANIJEL SRB:

HSP će prosvjedovati zbog Tadićeva posjeta Vukovaru

VIDEO - Predsjednik HSP-a Danijel Srb danas je podsjetio na 20. godišnjicu balvan revolucije i najavio prosvjedni skup u Vukovaru 18. rujna

hsp danijel srb
hsp danijel srb (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb podsjetio je na 20 godina od tzv. balvan revolucije te najavio prosvjedni skup u Vukovaru 18. rujna zbog najave dolaska predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Upozorivši da se bivši srpski čelnici danas nalaze na visokopozicioniranim mjestima u Hrvatskoj, naglasio je kako je politički neprihvatljivo da se danas dijeli novac prema političkoj pripadnosti.

''Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina kod zapošljavanja u primjerice policiji postoji posebna kategorija nacionalne pripadnosti", rekao je te usudio prodaju stanova po posebnim uvjetima onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku.

>> HSP osudio dogovor Kosor-Milanović o glasovanju dijaspore

Osudio je i prijedlog da u rebalans proračuna uđe osnivanje zajednice vijeća općina sa srpskom većinom, te prozvao Vladu zbog te odluke.

''Nezadovoljni ovim postupkom te skoroj posjeti srpskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru, mi ćemo organizirati 18. rujna prosvjedni skup", najavio je Srb.

Novu vladinu poreznu politiku usporedio je s ''cijeđenjem suhe krpe" koje više ne daje nikakve rezultate. (Infopunkt/metro-portal)

19.08.2010. 11:53:55
http://m.metro-portal.hr/hsp-najavio-prosvjedni-skup-zbog-posjete-borisa-tadica-vukovaru/46418/