objavljeno 11.03.2008. 01:03:06
OSIJEK

HSP i HDZ postigli načelni dogovor

Đapić uvjeren da će Osijek do Uskrsa imati vlast

Škoro i Đapić najvjerojatnije će postati bliski suradnici
Škoro i Đapić najvjerojatnije će postati bliski suradnici (Igor Sambolec/CROPIX)

Sudeći po izjavama glavnih aktera, HSP kao pobjednik ponovljenih gradskih izbora i HDZ sa svojih 5 mandata najbliži su formiranju nove koalicijske osječke gradske vlasti, u kojoj bi gradonačelnik ponovno bio Anto Đapić.

HSP je već postigao načelan dogovor s HDZ-om o formiranju koalicije koja bi s obzirom na broj vijećnika (ukupno 14; HSP  9, HDZ 5) imala stabilnu većinu, no dogovor još nije definiran.

Predsjednik HSP-a jučer je potvrdio kako će vjerojatno već danas službeno pozvati Dragana Kovačevića, predsjednika osječkog HDZ-a, i ostale predstavnike te stranke na razgovore o koaliciji, a sastanak bi se trebao održati do konca ovoga tjedna. Inače, rok za sazivanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća je 30 dana od izbora.

Odluka HDZ-aPredsjednik HDZ-a Ivo Sanader jučer je rekao da se središnjica stranke neće miješati u koalicijske dogovore u Osijeku, već da odluku treba donijeti lokalno vodstvo. 

 - HDZ nam je svakako prvi partner za razgovor. Naravno, osječki HDZ prvo treba dobiti ‘zeleno svjetlo’ od središnjice stranke za pregovore s HSP-om, ali vjerujem da neće biti problema. Očekujem da ćemo koalicijsku vlast imati do Uskrsa - kaže Đapić. (Epeha) 

11.03.2008. 01:03:06
http://m.metro-portal.hr/hsp-i-hdz-postigli-nacelni-dogovor/4182/