objavljeno 18.01.2010. 11:42:58
NIŠTA NOVO

Hrvatski navijači divljali na Australian Openu

U neredima je nastradao i fotoreporter Herald Suna koji je ispljuvan i udaren po glavi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Heraldsun.com.au)

Hrvatska rijetko kad zaokupi pozornost svjetskih medija kad se radi o pozitivnim događajima, no zato je njeno ime vrlo često kad se radi o divljanjima navijača. Dokaz za to je i ovogodišnji Australian Open. Prvi Grand Slam sezone prošao je u znaku huliganizma i divljanja hrvatskih navijača, a fotoreporter australskog Herald Suna Craig Borrow osjetio je to i na svojoj koži.

Naime, skupina navijača koja je radila nered prije samog početka turnira okomila se na Borrowa koji igrom slučaja prolazio pored njih. Oko 60-ak divljaka okružilo je fotoreportera, ispljuvalo ga i izlupalo po glavi.

„Pljunuli su me i lupili po glavi. Takvo ponašanje ne očekujete na tenisu. Ljudi dolaze da se zabave, a ne da bi radili probleme. Ovi su navijači došli raditi probleme", rekao je Borrow za Herald vidno uznemiren.

No, tu nije kraj. Na meči između Ive Krlovića i Radeka Stepaneka u prvom kolu turnira djelatnici osiguranja izbacili su 11 hrvatskih navijača, a dvojica su zaradila i prijave. Prvi je prijavu zaradio zbog bengalke, a drugi zbog pretjeranog vrijeđanja kojim su se bavili i ostali izbačeni navijači.

18.01.2010. 11:42:58
http://m.metro-portal.hr/hrvatski-navijaci-divljanje-aust-open/30892/