objavljeno 11.11.2021. 07:02:00
NOGOMET

Hrvatska traži put do SP

Slabijeg protivnika želiš jednostavno preskočiti kako bi što prije došao u situaciju igrati s većim dečkima, u ovom slučaju Rusima

Treba završiti posao
Treba završiti posao (Arhiva)

Hrvatska je već unaprijed upisala pobjedu protiv Malte, bez obzira na sve što pokušava izbornik Dalić kako bi momčad bila na visini zadatka večeras kad istrče na teren s Maltom. No, to je normalno - slabijeg protivnika želiš jednostavno preskočiti kako bi što prije došao u situaciju igrati s većim dečkima, u ovom slučaju Rusima.

Jer, kako god mi razmišljali o tome, naša reprezentacija brani srebro iz Rusije, a to je puno veći zadatak nego što je bio pred tri godine - osim što su igrači tri godine stariji i iskusniji, nije im jednostavon igrati pod tim pritiskom

S druge strane, mnogi treneri ističu da su upravo takve utakmice najteže, ali za razliku od klupske razine u kojoj je razlika u kvaliteti donekle kontrolirana ligaškim sustavom, na reprezentativnoj razini se puno češće događa da vrhunski nogometaši igraju protiv sportskih "padobranaca" i amatera.

Takav epitet zasigurno može dobiti i reprezentacija Malte, u kojoj se većina igrača ne bavi profesionalno nogometom i zapravo od toga ne živi.

Vitezovi, crveni ili orlovi, koji god nadimak malteške reprezentacije odabrali, na nogometnoj su sceni od 1957. Dosad su 14 puta sudjelovali u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a ovo im je 13. ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vjerojatno vam nije teško zaključiti da nijedan od tih 27 pokušaja nije bio uspješan, a u dosadašnjih 110 kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, slavili su samo tri puta. Jedna od tih rijetkih pobjeda dogodila se u ovom ciklusu, a Malta je na svom terenu svladala Cipar.

Prema navodima sajta Strane kladionice, koji pise o najpopularnijim online kladionicama u Hrvatskoj, kvota na Hrvatsku u ovom meču je 1.15.

11.11.2021. 07:02:00
http://m.metro-portal.hr/hrvatska-trazi-put-do-sp/135072/