objavljeno 01.02.2009. 19:04:45
SP u rukometu

Hrvatska izgubila zlato

Podmlađena reprezentacija nije imala dovoljno snage zaustaviti Francuze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)

Francuska je pobijedila Hrvatsku. Unatoč punoj Areni i vatrenom navijanju 15.000 ljudi, nismo bili spremni napraviti taj zadnji korak i osvojiti zlato. Srebro je odličan uspjeh pomlađene momčadi, no u ovoj se utakmici vidjelo da su iskusni previše istrošeni, a mladi previše uzbuđeni.

Suce ne treba posebno spominjati, makar će se o njima još proliti mnogo tinte. Utakmicu smo izgubili sami, promašajima zicera u prvom poluvremenu i crnom rupom od dvanaest minuta u drugoj polovini drugog poluvremena. 

Francuska standardno čvrsta obrana, stalno na granici incidenta, nudila je mnogo, no naši igrači nisu znali iskoristiti grubost Francuza i češće ih slati na hlađenje. Na kraju je ispalo da smo mi grublja momčad, jer protivnik je dobio više sedmeraca i manje isključenja. 

Metličić je do polovine prvog poluvremena već imao dva isključenja, tako da od kapetana nije bilo gotovo nikakve koristi. Balić se više tukao s Karabatićem nego što je razigravao svoje suigrače, Vori je uz Čupića bio standardno dobar, a Duvnjak se trudio.

Treba čestitati dečkima, trojica su u momčadi prvenstva, Vori je proglašen MVP-om prvenstva, i srebro je jednostavno najviše što se u ovom trenutku moglo. Svaka čast.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 2, Lacković 4, Kopljar, Vori 2, Gojun, Horvat, Šprem 3, Špoljarić, Metličić 1, T. Valčić, Čupić 6 (4)

FRANCUSKA: Omeyer, Karaboue; Fernandez 2, Dinart, Gille, Narcisse 6, Karabatic 2, Kempe, Junillon, Abati, Abalo 2, Sorhaindo 2, Guigou 10 (7), ostertag.

Sedmerci: Hrvatska 4/4, Francuska 7/7

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Francuska 4 minute

CRVENI KARTON: Vori (59) - tri minute prije kraja Vori više nije mogao izdržati dvojbene odluke danskih sudaca (koji su na prvenstvu trebali biti rezervni par, a sudili su finale) i fingirao je da će pogoditi suca u glavu loptom...

 

 

 

01.02.2009. 19:04:45
http://m.metro-portal.hr/hrvatska-izgubila-zlato/14544/